Skip to Content
Language Language
svenska svenska English English
Web Content Display Web Content Display

Brutus Östling: Magiska ögonblick i fågelmarkerna

I kväll får vifölja med den prisbelönade fotografen Brutus Östling på en storslagen fotografisk resa till spännande fågelmarker jorden runt. I ord och bild berättar han om fascinerande fåglar och deras unika livsmiljöer i en värld i snabb förändring. Vi möter spelgalna småtrappar, revirhävdande brushanar, grisslor som i hundratusental föder upp sina ungar på smala klipphyllor över väldiga stup och havsfåglar som lever i åratal på havet utan att gå i land. Vi träffar gamar - bergens och slätternas städpatruller, barrskogens tysta jägare och spöklika ugglor i norr. Naturligtvis bjuds det också på ett och annat fotografiskt tips under föreläsningen.

Brutus Östling är känd för sina mycket personliga fågelbilder och brukar omnämnas som en av världens främsta fågelfotografer. Flera av hans elva fotoböcker har blivit bästsäljare i Sverige men har också givits ut i bland annat USA och Storbritannien. Tre av böckerna, bland annat den senaste boken ”Bevingat. Magiska möten i fågelmarker”, har belönats med den prestigefyllda utmärkelsen Årets Pandabok av WWF. År 2006 nominerades ”Pingvinliv” till Augustpriset 2006 och tre år senare vann Brutus Östling samma pris med boken ”Att överleva dagen". Han har även utnämnts till Årets naturfotograf (2006) och Nordisk naturfotograf (2008).

I samarbete med Kolsva kommundel, biblioteket, ABF, Studiefrämjandet, Studieförbundet Vuxenskolan och Naturskyddsföreningen.

Plats: Köpings stadsbibliotek
Datum: 16 november
Klockan: 19.00
Entré: Gratisbiljetter finns att hämta på biblioteket från 6 november

Fotograf: Brutus Östling

Fotograf: Brutus Östling