Språk

sv-se en-gb

"Alltid på en onsdag" våren 2019

I vår fortsätter bibliotekets och studieförbundens föreläsningsserie "Alltid på en onsdag". Serien är ett samarrangemang mellan studieförbunden i Arboga och biblioteket. Alla föreläsningar är på biblioteket.

 

 • Onsdag 27 februari klockan 18.00
  Den kognitiva revolutionen – Hur AI och automatisering ändrar förutsättningarna för glesbygden och de mindre städerna. Författaren Alfred Ruth föreläser om hur den pågående kognitiva revolutionen är på väg att förändra samhället mer grundligt än den industriella revolutionen. 

 

 • Måndag 18 mars klockan 17.30 OBS dag!
  Du har väl inget att må dåligt över? – om att ta sig igenom självskadebeteende. En föreläsning om psykisk (o)hälsa, bemötande och vägar vidare med Cassandra Lawrence.

 

 • Onsdag 20 mars klockan 17.30
  Att balansera livet som högsensitiv. Merja Jäderholm berättar om vad HSP är, dess styrkor och utmaningar och du får även tips för att hantera det som kan kännas utmanande.

 

 • Onsdag 10 april klockan 18.00
  Konsert med Vox Cecilia. Ungdomskören Vox Cecilia framför sånger under ledning av Hanna Drakengren, kyrkomusiker i Arbogabygdens församling.

 

 • Onsdag 24 april klockan 18.00
  Bergslagens flugströmmar - Sverkestaån. Filmaren Jussi Sjölund visar bilder och berättar om äventyr i sina hemmavatten och vi får även se filmen "Sverkestaån".

 

 • Onsdag 8 maj klockan 18.00
  Tron, smöret och kärleken. Författaren Gunnar Sandström läser ur sin bok ”Tron, smöret och kärleken”. Tillsammans med musikern Carina Normanson på fiol framför han läsarsånger, mjölkvisor och spellåtar.

 

Välkomna!