Hoppa till innehåll
Språk Språk
svenska svenska English English
Artikelpresentatör Artikelpresentatör

Författarbesök våren 2018

Bild på Författarfolder

Nu är programmet för vårens författarbesök klart. Först ut är Sven Olov Karlsson, tätt följd av Åsa Hellberg och sist ut är Anna Laestadius Larsson. Författarbesöken är på lördagar.

 
 

Sven Olov Karlsson
17 februari klockan 12:30

Författaren Sven Olov Karlsson från Norberg, debuterade 2003 med "Italienaren". Därefter har han hunnit med att skriva flera romaner. De flesta av hans böcker utspelar sig i Västmanland.

Sven Olov Karlsson är aktuell med "Brandvakten", som handlar om Sveriges största skogsbrand genom tiderna. Ett område, i norra Västmanland, lika stort som 25 000 fotbollsplaner eldhärjades.

"Brandvakten" blev Augustprisnominerad till årets fackbok 2017. Sven Olov Karlsson beskriver hur branden startade. Hur han själv drabbades och var tvungen att fly i panik från sitt hem.

 

Åsa Hellberg
3 mars klockan 12:30

Åsa Hellberg ser sig vara någonstans mellan 25 och 85 år. Det beror på dagsformen enligt henne själv. Med denna inställning har hon tagit sig an feelgoodgenren och gett ut flertalet romaner som får läsaren att krypa upp i soffan med en mysig filt och en kopp te.

Åsa Hellberg skriver med humor och värme i sina böcker, något som tilltalar en stor läsekrets. Böckerna har också sålts till en rad andra länder.

Senare i år kommer hon ut med "Ett oväntat besök".

 

Anna Laestadius Larsson
14 april klockan 12:30

Anna Laestadius Larsson skrev in sig i läsarnas hjärtan med den historiska trilogin om Charlotta, Sophie och Johanna.

Trilogin handlar om makt, hat och kärlek. Varje bok fokuserar på en kvinna och hennes öden och äventyr.

Anna Laestadius Larsson har en lång karriär som journalist, bland annat på Aftonbladet. Hon har även jobbat som redaktör och redaktionschef.

Som författare har hon hittills hunnit med att skriva fyra romaner och en fackbok.