Hoppa till innehåll
Språk Språk
svenska svenska English English
Artikelpresentatör Artikelpresentatör

Läsutmaningen Sommarboken

I sommar kan du som bor i Köping och Kolsva och är mellan 6 och 17 år vara med i vår läsutmaning och få en bok. För att vara med i utmaningen läser eller lyssnar du på minst 5 böcker under sommarlovet.

När du har läst klart böckerna fyller du i Sommarbokenhäftet, där du berättar vad du tyckte om böckerna och ger dem betyg. Häftet kan du hämta och lämna på Köpings stadsbibliotek och Kolsva bibliotek under tiden 11 juni-24 augusti. Du får lämna in max 2 häften.

Vi bjuder till bokfest

Efter sommaren bjuder biblioteken in till bokfest med chans att vinna en överraskning. Då fikar vi och pratar om de böcker vi läst under sommarlovet.

I Köping är det bokfest den 31 augusti kl. 15 och i Kolsva är det fest 24 augusti kl. 17. Välkommen!

Sommarboken även för dig som är vuxen

Även du som är vuxen (från 18 år) har möjlighet att delta i Sommarboken. Läs eller lyssna på 5 böcker, skönlitteratur eller fakta, under perioden 11 juni-24 augusti augusti. Fyll i vilka böcker du läst i sommarbokenhäftet och även en kortare kommentar eller recension till den av böckerna du gillade allra mest.

Vi avslutar Sommarboken med att bjuda in till Bokfika 28 augusti kl. 14 för dig som har deltagit i Kolsvas Sommarboken och 30 augusti kl. 14.00 för dig som deltagit i Köpings. Du får lämna in max 1 häfte under perioden.