sv-se en-gb

och Kolsva bibliotek

Låna dator

Köpings stadsbibliotek

På Köpings stadsbibliotek finns flera datorer som är gratis att använda för dig som är över 15 år. Dem kan du boka upp till 1 timme om dagen. Det finns också två datorer att använda för studier och släktforskning som kan bokas upp till 2 timmar per dag. För dig som har snabba ärenden finns en dator som du får stå vid max 15 minuter.

Dessutom finns det en bärbar dator och två surfplattor som du som är från 15 år får låna upp till 2 timmar per dag i bibliotekets lokaler. För att låna dem behöver du visa ditt lånekort eller legitimation. Den bärbara datorn och surfplattorna går inte att tidsboka.

Kom i håg att du bara kan låna en 2-timmarsdator per dag. Du får med andra ord välja att antingen låna studiedatorn eller den bärbara datorn/surfplatta.

På datorerna kan du:

•  Använda internet och skicka e-post via webbtjänster
  •  Arbeta med dokument i programmen Microsoft Office
  •  Arbeta med eget material som du har med dig på ett usb-minne
  •  Använda databaser
  •  Skriva ut dokument (gäller de stationära datorerna, se priser under rubrik Skriva ut, kopiera och faxa)

Kolsva bibliotek

På Kolsva bibliotek finns det 2 datorer för utlån med internet. En av datorerna kan du skriva ut på och den har Office-programmet och de tre släktforskarprogrammen. Den går att boka upp till 2 timmar. Den andra datorn kan du surfa på och den bokas i 30 minuter i taget. Biblioteket har också 2 speldatorer där du kan spela de cd-rom spel som finns inlagda. Dessutom kan du låna en surfplatta med internet, 30 minuter i taget.

Biblioteket har fritt wifi

På biblioteket kan du surfa fritt.

• Anslut dig till wifi-nätverket som heter "Free WiFi”
  • Acceptera villkoren för att använda det trådlösa nätverket.
  • Klart!

Boka en bibliotekarie för personlig vägledning

Behöver du hjälp med att söka böcker eller artiklar? Är du ovan vid internet och behöver hjälp att komma igång? Vi kan i lugn och ro hjälpa dig med det och andra frågor som du har. Du kan komma ensam eller i en mindre grupp.

Skriva ut, kopiera, skanna och faxa

På biblioteket har du möjlighet att skriva ut*, kopiera, skanna och faxa. Det kostar:

Utskrift/kopia

• A4 svart/vit: 3 kr/sida
  • A4 färg: 6 kr/sida
  • A3 svart/vit: 6 kr/sida
  • A3 färg: 12 kr/sida

Skanna

• Det är gratis att skanna

• Skicka: 10 kr
  • Ta emot: 3 kr/sida

*Obs! Från och med 7 januari 2019 betalar du dina utskrifter på Köpings stadsbibliotek och Kolsva bibliotek direkt på datorn med ditt betalkort. Du kan också skriva ut och betala från din egen smartphone, surfplatta eller bärbara dator.

Låna grupprum för att sitta mer ostört

Vill du sitta mer ostört för att till exempel studera, kan du boka ett grupprum. Grupprummen bokar du i informationsdisken. Grupprummen kan bokas max 4 timmar per dag.

Boka lokal för arrangemang

På Kolsva bibliotek finns en lokal, Hanna Björnemosalen, som föreningar, studieförbund och kommunen kan hyra. Bokning sker i god tid i förväg.

Gratis konsumentrådgivning för alla som bor i Köping

I anslutning till stadsbiblioteket sitter Konsumentrådgivningen. Konsumentrådgivningen hjälper dig som konsument och ger råd och information i situationer där du behöver veta mer. Konsumentrådgivningen är avgiftsfri för boende i Köpings kommun.

Läs mer på sidan Konsumentrådgivning

Köpings stadsbibliotek

Parkering

Parkeringen ligger bakom stadsbiblioteket. Sväng av från Västeråsvägen och in på Granadavägen. Därefter håller du till vänster och följer Karlavägen. Då kommer du fram till Folkets Hus parkering. Det finns två handikapparkeringar nära ingången.

Entré

Folkets Hus har automatisk dörröppning. Stadsbiblioteket ligger på markplan. Dörrarna till biblioteket står uppställda när när biblioteket är öppet.

Handikapptoalett

Handikapptoalett finns i Folkets Hus. Nyckel finns att låna i bibliotekets informationsdisk.

Hörselslinga

Hörselslinga finns vid informationsdisken. Ytterligare hörselslinga finns i övriga lokalen vid programkvällar och andra evenemang.

Kolsva bibliotek

Parkering

Det finns ett litet antal parkeringsplatser framför biblioteket och en handikapparkering. Fler parkeringsplatser finns på baksidan av biblioteket, sväng av från Bergslagsvägen när du passerat biblioteket in på Strömvägen därefter sväng vänster in på Hammarvägen, efter cirka 50 meter sväng vänster in mellan hyreshusen där du hittar parkeringen.

Entré

Biblioteket ligger på markplan. Dörröppnare finns.

Handikapptoalett

Handikapptoalett finns rakt innanför entrén, både vid bibliotekets och samlingssalens entré.

Hörselslinga

Hörselslinga finns i samlingssalen vid programkvällar och andra evenemang.

• Hörlurar och läsglasögon finns att låna.
  • Det finns kaffeautomat och enklare kakor.