Språk

sv-se en-gb

Logga in

Logga in på webbplatsen

Du kan logga in på webbplatsen på två sätt, antingen med lånekortsnummer eller personnummer och PIN-kod eller med användarnamn och lösenord.

Logga in med lånekortsnummer

Du loggar in med hjälp av ditt lånekortsnummer eller personnummer och din fyrasiffriga PIN-kod. Har du ingen PIN-kod, be personalen om hjälp. För att få en (ny) PIN-kod måste du komma till biblioteket. Ta med dig ditt bibliotekskort och legitimation så hjälper vi dig. Du kan inte få en ny kod via e-post eller telefon.

När du loggar in med ditt lånekortsnummer/personnummer och din PIN-kod kan du:

  • Se dina lån
  • Låna om dina lån
  • Reservera böcker
  • Lämna inköpsförslag
  • Lämna fjärrlåneansökan

Logga in med användarnamn

Du kan skapa ett eget användarkonto. Det är bra på många sätt! Här är de två främsta orsakerna:

  • Du kan välja ditt användarnamn och ditt lösenord själv. Du behöver alltså inte ha ditt lånekortsnummer och PIN-kod som inloggningsuppgifter utan väljer helt själv. Det blir mycket lättare för dig att komma ihåg.
  • Loggar du in med användarnamn kan du, förutom att hantera dina lån, sätta betyg eller recensera det du har läst. Betyget eller recensionen kan du och alla andra sedan läsa när man söker efter boken i katalogen. På så sätt hjälper du andra att hitta bra böcker.

Hur skapar jag ett användarnamn?

Om du inte redan är inloggad så gör du följande:

Logga först in som vanligt med lånekortsnummer/personnummer och PIN-kod. Fyll i uppgifterna i formuläret. Glöm inte fylla i säkerhetsfrågorna och captchakoden. Klicka sedan på "Skapa användarnamn". Ditt användarnamn har skapats.

Hädanefter kan du nu logga in antingen med lånkortsnummer/personnummer och PIN-kod eller med ditt användarnamn och lösenord.

Skaffa lånekort

Har du inget lånekort hos oss kan du fylla i formuläret "Skaffa lånekort". Du blir då automatiskt inloggad på webbplatsen. Sedan hämtar du ut ditt lånekort på biblioteket, glöm inte att ta med dig giltig legitimation.