sv-se en-gb

Så söker du i katalogen-info

Så söker du i katalogen

För att söka i bibliotekskatalogen skriver du in önskade sökord i sökrutan överst på sidan och klickar på Sök. Du kan skriva in namn på författare, en boks titel, ämnen, årtal. Ett enkelt sätt att få en bra sökträff är att söka på en författares efternamn kombinerat med något ord ur bokens titel, du söker till exempel "Gideons ring" av Carin Gerhardsen, skriv då Gerhardsen ring. Sökresultatet visas utifrån relevans, du kan själv sortera om det på författare (av), titel eller utgivningsår.

Du kan enkelt begränsa din sökning genom att använda länkarna till höger på sidan (filtrera din sökning). Vill du till exempel inte se ljudböcker utan bara vanliga böcker så kan du klicka på Bok under rubriken Medietyp.

Om en titel finns utgiven i flera format, som bok, ljudbok, talbok, e-bok och så vidare, så visas ett sökresultat på en av dessa. Under informationen om boken står det Välj annan medietyp och de olika format som finns.

För att se fullständig information om boken och vilka bibliotek som har den klickar du på titeln. Då öppnar sig en sida med Titelinformation. Genom att klicka på flikarna väljer du det bibliotek du är intresserad av. Är du inte inloggad på webbplatsen är fliken Arboga bibliotek förvalt, om du loggar in på webbplatsen blir det bibliotek där du är registrerad valt. Till höger i titelinformation ser du antalet exemplar som finns inne och hur många som står i kö.

Under rubriken Här finns titeln ser du vilka bibliotek som har boken och genom att klicka på plustecknet framför biblioteket, får du fram information om bokens placering på biblioteket.

Om du vill låna en bok som är utlånad, kan du ställa dig i kö genom att reservera den.
Här kan du läsa mer om hur du reserverar

Utökad sökning

Under sökrutan finns en länk till Utökad sökning. Där finns det möjlighet att begränsa din sökning med olika så kallade filter. Du kan till exempel välja att söka skönlitteratur på ett visst språk, eller enbart böcker för barn och ungdomar, eller böcker utgivna under en viss period.

Vidaresökningar

Till höger på träffsidorna så har du möjlighet att ta din sökning vidare till andra biblioteks kataloger.

Så reserverar du

Här kan du läsa mer om hur du reserverar